Coaching

Individuele of teamcoaching gericht op het bereiken van professionele doelen

Wist u dat 80% van organisaties investeert in een of meerdere vormen van coaching? 

Coaching is een van de meest effectieve manieren om op korte termijn tot gedragsverandering te komen. Bij WayFinders werken we met opgeleide coaches in verschillende specialisaties, waardoor we op maat van de coachee(s) kunnen werken. Afhankelijk van de vraag treden we op als coach, begeleider of klankbord. We vergezellen zowel teams als individuen op hun pad naar zelfinzicht, verdere groei en ontwikkeling. Een investering in coaching rendeert dubbel: betere individuele en teamprestaties leiden rechtstreeks naar een hoger rendement voor uw organisatie.

Individuele coaching

Tijdens een individuele coaching vertrekken we samen met de coachee vanuit een specifieke uitdaging of vraagstelling met als doel de persoonlijke effectiviteit te verhogen en  professionele doelstellingen te bereiken. Onze coaches dagen uit, stellen de juiste vragen, confronteren én ondersteunen de coachee, zodat deze na afloop het eigen potentieel ten volle kan ontdekken en benutten. We nemen als buitenstaander een objectieve blik aan en bieden een klankbord doorheen het hele proces, zonder te oordelen. We bieden inzicht in talenten en persoonlijke blokkades, en formuleren samen persoonlijke doelstellingen.

Het onderwerp van de coaching kan erg uiteenlopend zijn:

- Leidinggevende vaardigheden ontwikkelen
- Constructief feedback geven
- Omgaan met conflicten op de werkvloer
- Bepaalde professionele angsten zoals spreekangst overwinnen
- Omgaan met emoties van anderen
- Communicatiestijl aanpassen
- Rust in je hoofd creëren
- ...

(Waar je ook mee zit, kom eens langs)


Teamcoaching

Organisaties veranderen voortdurend en passen zich aan de snel evoluerende omgeving aan. Hierdoor worden bepaalde competenties steeds belangrijker. Denk maar aan interactieve vaardigheden, creativiteit en probleemoplossend vermogen (lees er hier meer over in ons artikel over de 4 industriële revolutie en competenties van de toekomst). Tijdens de teamcoaching werken we naar optimalisatie van de teamwerking toe: we versterken het engagement van de teamleden en maken zo het team nog succesvoller. De coach treedt op als facilitator en creëert vertrouwen in een open en veilige setting.

Onderwerpen zijn erg gevarieerd: 

- Werken in een nieuw samengesteld team
- Heldere visie, missie en waarden
- Duidelijke rollen en verantwoordelijkheden
- Agile werken
- Optimalisatie beslissingsproces
- Conflicten oplossen
- Samenwerken vanop afstand
- ...


Ga je graag aan de slag met coaching binnen jouw organisatie? Of heb je graag meer informatie?
Contacteer ons gerust en we staan je graag te woord.